La commemoració de la troballa de la Dama d'Elx comptarà amb dues novetats enguany, en el qual se celebra el 122 aniversari del descobriment. L'acte s'avança un dia i serà dissabte 3 a les 19.30 hores. I la nova Dama Vivent de la Reial orde de la Dama d'Elx, Neus Almarcha, s'estrenarà en el càrrec.

Els interessats a acudir a l'Alcúdia disposaran d'autobusos que eixiran des del Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (MAHE) a les 18.30 hores. Una hora després començarà la visita guiada al recinte arqueològic i, en el lloc on es va produir la troballa, seran els discursos del director del parc arqueològic de l'Alcúdia, Alejandro Ramos Molina, de la presidenta de la Reial orde, Maria del Carme Pérez, i de l'alcalde d'Elx, Carlos González. En finalitzar es dispararà una gran «coetà». A les 20 hores es realitzarà una visita guiada pel museu i les noves excavacions.

Distincions

La commemoració de la troballa comptarà amb un acte institucional diumenge 4 d'agost en la plaça del Congrés Eucarístic, en el qual s'entregaran les distincions a les Reines i Dames de les Festes d'Elx i s'imposarà la medalla d'or de la Reial orde a l'anterior Dama Vivent, Esther Martínez. A continuació es realitzarà el nomenament de l'anterior dirigent, Antonio Martínez Camacho, com a president e honor de l'entitat i de l'edil Patricia Macià i del futbolista Juan Martínez «Nino» com a Dama i Caballero d'Honor, respectivament.

Finalment, se celebrarà el concert del grup Long Play 3.0, que rememora els grans èxits internacionals del pop i rock dels anys 70 i 80.