Confraries de pescadors i la gent del mar de la província van celebrar ahir amb fervor el Dia de la Mare de Déu del Carme, patrona dels mariners. En tots els municipis costaners es van produir les tradicionals processons marineres.

A Alacant, la imatge de la Mare de Déu va processionar pel mar en una embarcació del Reial Club de Regates escortada per multitud d'embarcacions esportives. Posterioment, la imatge que es venera durant tot l'any a la Basílica de Santa Maria, obra d'Antonio Castillo Lastrucci, i que celebra enguany el seu 75 aniversari, va ser portada per portants pels carrers del Barri antic d'Alacant entre la Basílica de Santa Maria i la Cocatedral de Sant Nicolau, retornant hores després a la seua seu a Santa Maria. Va haver-hi una tercera processó a Alacant pels carrers del Raval Roig.

El Dia del Carme és el més gran de l'any per a les gents del mar de la província, que a més de la festa i el fervor religiós, homenatgen els sers estimats caiguts en el mar.

A la Marina Baixa van ser diverses les localitats que van festejar a la Mare de Déu del Mar, encara que de diferents maneres. A la Vila Joiosa, els actes van arrancar amb una missa commemorativa, després de la qual centenars de persones van acompanyar la imatge de la Verge del Carme en la processó marinera que va recórrer la badia del municipi.

A Benidorm, on les barques acompanyaran a la patrona dels mariners el diumenge a les 19 hores, les celebracions del Carme van arrancar amb una missa, cercaviles i el nomenament de la Marinera d'Honor, càrrec que enguany recau en Laura Pascual Llambrich.

Finalment, a Altea va tindre lloc una missa, encara que enguany no hi ha processó pel mar en no haver-hi comissió de festes.

Per la seua banda, al Campello un total de 65 embarcacions, entre elles la patrullera Formentor de l'Armada Espanyola, van participar en la processó marinera. La ciutat va acollir també al matí els actes commemoratius en honor a la Verge del Carme, a la qual han van assistir diferents representants dels cossos i forces de seguretat. La història i tradició uneixen la Mare de Déu del Carme amb tots aquells que desenvolupen la seua activitat a la mar.