El ciment i les eines d'obra substitueixen aquestes setmanes al guix i les pissarres digitals en els col·legis. La Regidories de Manteniment i Educació han aprofitat les vacances estivals dels escolars per a realitzar obres de manteniment i millora en una quinzena de centres educatius públics, en un any en què està previst que l'Ajuntament invertisca més d'un milió d'euros, comptant les obres que s'estan realitzant aquest estiu i unes altres que s'han realitzat des de gener, i que es continuaran fent fins a final d'any.

Una de les actuacions més importants que s'està realitzant aquesta setmana és la d'adequació d'una aula del col·legi Alcudia que a partir de setembre acollirà la nova aula de dos anys que ha decidit posar en marxa la Conselleria d'Educació, i que serà la tercera dels col·legis d'Elx.

La regidor d'Educació, María José Martínez, va explicar que «les obres van començar a principi del mes de juliol i esperem que estiguen concloses a principis d'agost, amb la qual cosa, podrem comptar amb una nova aula de dos anys a Elx». En aquest espai els obrers estan habilitant un bany adaptat per a xiquets de dos anys, que estarà totalment integrat a l'aula, com ja es va fer en els col·legis Ausiàs March i Dama d'Elx, que compten amb una aula de dos anys cadascun.

La intenció de l'Ajuntament és traslladar a la Conselleria d'Educació l'alta demanda de places per a xiquets de dos anys que s'està registrant actualment a Elx, perquè continue habilitant nous grups. En aquest sentit, per a les 17 places de la nova aula del col·legi Alcudia es van presentar més d'un centenar de sol·licituds.

María José Martínez va recordar, no obstant això, que «en el col·legi del barri de Travalon, que tenim previst construir amb el Pla Edificant, hi ha previstes dues aules més de dos anys». També està previst que s'habilite una aula d'aquest tipus en el nou col·legi La Paz de Torrellano, on també n'hi ha demanda.

D'altra banda, l'edil de Manteniment, Héctor Díez, va indicar que «com és habitual en els últims anys, estem aprofitant el període vacacional per a realitzar obres de millora en els centres escolars. En aquests moments estem actuant en un total de 14 col·legis en els quals s'estan duent a terme millores en les condícies, en la pintura de les aules, en l'adequació dels patis i, sobretot, en la creació de noves zones d'ombres amb la col·locació de pèrgoles». L'edil va apuntar que «l'objectiu és que quan comence el curs al setembre tots aquests treballs estiguen finalitzats, i que els xiquets i xiquetes assistisquen a classe en les millors condicions».

Actuacions

Concretament, a més d'en col·legi Alcudia, durant aquests mesos de vacances escolars està previst que es duguen a terme actuacions en el Centre d'Educació Especial Tamarit, així com en els col·legis Mariano Benlliure, La Galia, San Fernando, Jaime Balmes, Francesc Cantó, La Baia, Carles III, Miguel de Cervantes i Virgen de la Asunción. L'Ajuntament d'Elx també realitzarà actuacions de manteniment a les escoles infantils municipals Rosa Fernández i Don Crispín.