10 de julio de 2019
10.07.2019
Matriculació als centres

Elx resol fora de termini quasi 200 sol·licituds d'escolarització

Educació tem que la xifra continue incrementant-se fins a setembre amb l'inici del curs

10.07.2019 | 13:22
Famílies a l'entrada d'un col·legi a Elx.

Les peticions imprevistes han pujat un 30% i són en la seua majoria de famílies que venen a la ciutat per motius laborals.

La comissió municipal d'escolarització d'Elx ha hagut de resoldre aquesta setmana quasi 200 sol·licituds de plaça escolar que s'han presentat fora de termini. Concretament, es tracta de 178 peticions d'escolarització registrades en els col·legis fora del calendari previst per la Conselleria d'Educació, que és una xifra superior a la que es va registrar l'any passat, quan van ser 138. És a dir, el nombre de sol·licituds imprevistes ha augmentat enguany en quasi un 30%, que, segons va explicar la regidor d'Educació, María José Martínez, «s'han pogut atendre amb les vacants que hi ha disponibles en totes les zones excepte en la sud, on es van cobrir totes les places amb les peticions de primera opció».

Amb aquest ja són diversos anys en què a Elx s'anota un increment de sol·licituds de llocs educatius fora de termini, i el motiu en la majoria dels casos és, segons va indicar María José Martínez, «el trasllat de famílies a Elx que venen des d'altres ciutats espanyoles o fins i tot d'altres països per diversos motius laborals». En aquest sentit, l'edil va explicar que «de les 178 places resoltes fora de termini, 134 corresponen a peticions de famílies vingudes d'unes altres llocs, la qual cosa és un increment important respecte a anys anteriors».

És per això pel que des de l'àrea municipal d'Educació s'espera que el número d'aquest tipus de sol·licituds vaja augmentant de cara a setembre, quan s'acoste l'inici del curs escolar. Per aquest motiu, ja s'ha previst la celebració d'una nova reunió de la comissió municipal d'escolarització al setembre, tenint en compte que el curs escolar arrancarà el dia 8 d'aquest mes.

D'altra banda, en la comissió municipal d'escolarització celebrada aquesta setmana s'ha adonat que durant el procés ordinari per al curs 2019/2020 s'han oferit un total de 2.423 places, de les quals s'han cobert 1.989 amb les sol·licituds presentades per les famílies com a primera opció.

L'edil María José Martínez va indicar que «això significa que tenim una àmplia oferta, a excepció de la zona sud, on s'han cobert totes les places». Per aquest motiu, Martínez va recordar que «la política que manté la Regidoria és dotar de puntuació a les famílies de l'àrea sud si sol·liciten col·legi en zones limítrofes a la seua per a intentar sempre que els xiquets estiguen el més a prop possible del seu domicili, i no hagen de desplaçar-se».

D'altra banda, aquesta setmana es publicaran les llistes provisionals d'alumnes admesos en els centres d'Educació Secundària. Aquestes llistes provisionals es donaran a conéixer l'11 de juliol, i les definitives, després d'un període d'al·legacions, es publicaran el 18 de juliol. Des d'aqueixa data es podran realitzar les matrícules en els instituts amb el 26 de juliol com a data límit.


Consell Escolar


Així mateix, la nova edil d'Educació ha convocat una reunió del Consell Escolar Municipal per al 18 de juliol. Es tracta de la primera sessió a la qual assistirà com a edil de l'àrea María José Martínez, i en aquesta cita s'abordaran les propostes per a establir els dies no lectius locals del pròxim curs.

La intenció de María José Martínez també és presentar aquest dia davant el Consell Escolar Municipal les línies mestres de la Regidoria d'Educació per als pròxims quatre anys, que, sense cap dubte, estaran marcades pels projectes de construcció del Pla Edificant, per a acabar amb les deficiències en diversos centres il·licitans, que ja va començar a tramitar la seua antecessora Patricia Maciá.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook