El Ministeri d'Educació acaba de comunicar al CEIP Padre Manjón i l'IES La Melva, tots dos d'Elda, que han revalidat el Segell de Qualitat Vida Saludable.

El distintiu Segell Vida Saludable va ser aconseguit per aquests dos centres educatius d'Elda l'any 2016, en la primera edició d'aquest, en la qual només 12 centres educatius de la Comunitat Valenciana el van aconseguir. Al febrer de 2019 aquests centres van ser visitats per membres l'Alta Inspecció del Ministeri d'Educació per a comprovar que els seus projectes inicials per a promoure hàbits saludables en el seu alumnat es mantenen vigents i han sigut ampliats en aquests tres anys.

El col·legi Padre Manjón ha incorporat l'hort escolar, els patis educatius i ha implantat el model dialògic per a la resolució de conflictes. L'IES La Melva també ha desenvolupat un hort escolar, els patis educatius en els quals es fomenta la pràctica esportiva o el treball en tasques de l'hort i s'han ampliat els projectes relacionats amb la prevenció de la violència mitjançant la Mediació, els Alumnes ajudants o l'Artteràpia.

Amb tot això ha quedat demostrat de nou que en aquests dos centres educatius es treballa per l'educació integral del seu alumnat perseguint tant la seua salut física com emocional.