09 de mayo de 2019
09.05.2019
Información
Educació

Benidorm recupera tres aules per a xiquets de 3 anys suprimides en època de retallades

Els col·legis La Cala, Mestre Gaspar López i Vasco Núñez de Balboa oferiran el pròxim curs fins a 50 places per centre per a alumnes que inicien l'escolarització

09.05.2019 | 21:25
El Mestre Gaspar López és un dels tres col·legis que recupera una unitat de 3 anys que va perdre amb les retallades.

La ciutat disposa de 569 pupitres de P3 repartits en tretze col·legis públics i un concertat, dels quals 72 estaran reservats per als xiquets matriculats aquest curs en unitats de 2 anys

Tres aules més i, amb elles, 75 nous pupitres de 3 anys per a donar cabuda al major nombre d'escolars possible. El sistema educatiu públic de Benidorm recuperarà de cara al pròxim curs tres unitats de P3 que la Generalitat va suprimir en plena època de retallades. Dos d'aquestes aules s'obriran en els col·legis Mestre Gaspar López i Vasco Núñez de Balboa, on fins a 2014 hi havia dues línies, mentre que la tercera s'ha adjudicat al CEIP La Cala, que fins ara havia comptat amb tan sols una línia i tindrà per primera vegada un desdoblegue.

El període de sol·licitud de matrícula en els tretze col·legis públics i el centre concertat de Benidorm per al pròxim curs 2019/2020 ha arrancat aquest dijous per a les famílies amb fills en edat d'incorporar-se per primera vegada a les aules en el 2º cicle d'Educació Infantil, així com para els qui vagen a sol·licitar un trasllat de centre o es matriculen per primera vegada en la ciutat.

L'alcalde i regidor d'Educació, Toni Pérez, ha traslladat que són "588 els xiquets nascuts a Benidorm en 2016", que constitueixen "la població potencial" que s'incorporarà al sistema escolar en Infantil de 3 anys. Els catorze centres sostinguts amb fons públics en la ciutat oferiran un total de 569 places per a aquest contingent d'edat, de les quals 72 estan reservats per a l'alumnat que durant aquest curs ja ha estat ocupant un pupitre en les aules de 2 anys habilitades per la Conselleria en quatre col·legis: Puig Campana, Vasco Núñez de Balboa, Aitana i Mestre Gaspar López, i que es pressuposa que continuaran els seus estudis en aquests centres, com ha indicat el primer edil. Així mateix, també s'han reservat places per a l'alumnat amb necessitats educatives especials, per la qual cosa, descomptant tots aquests pupitres, existeixen 497 places escolars vacants en aquests centres, sense comptar amb les places que ofereixen els col·legis privats.

A més de les tres noves unitats de 3 anys que Benidorm recupera, una altra de les novetats que presenta el procés d'admissió d'alumnat per al curs 2019/2020 es refereix al col·legi públic Bautista Lledó que torna a tenir àrea de zonificació, que correspon a Foietes nord i no a tot el terme municipal com havia ocorregut en cursos anteriors, segons ha explicat Pérez. El motiu? La supressió per part de la Conselleria del programa plurilingüe que es va posar en marxa l'any 2012 i que ara s'esvaeix en fixar-se programes bilingües en tots els centres, amb diferents percentatges de matèries en anglès.


Terminis

El termini de sol·licitud de matrícula per a 2º cicle d'Educació Infantil i Primària s'ha obert aquest dimecres i es tancarà el 17 de maig. El 30 de maig es publicaran les llistes provisionals en cada centre, i les famílies disposaran fins al 3 de juny per a presentar reclamacions davant el Consell Escolar del col·legi. El dia 12 de juny, també en el centre, es publicaran les llistes definitives, obrint-se un termini de 48 hores per a noves reclamacions. Finalment, del 13 de juny al 3 de juliol haurà de formalitzar-se la matrícula.


Aules de pàrvuls de 2 anys

L'alcalde ha recordat que de cara al curs que ve Benidorm tornarà a comptar amb quatre aules habilitades per Conselleria d'Educació per a alumnat de 2 anys en els col·legis Aitana, Vasco Núñez de Balboa, Mestre Gaspar López i Puig Campana. El termini per a sol·licitar una d'aquestes 72 places de P2 també ha començat aquest dijous i es tancarà el 17 de maig. Unes places que se sumen a les oferides per l'Ajuntament en la xarxa d'escoles infantils municipals i Servei d'Atenció a la Primera Infància-.

Els terminis de sol·licitud de places en les aules de P2, publicació de llistes, reclamacions i formalització de matrícula són els mateixos que per al 2n cicle d'Infantil i Primària.


Tramitació

Pérez ha indicat que les sol·licituds per als dos nivells educatius es poden arreplegar en el departament d'Educació, o bé descarregar en la web municipal i en la de la Conselleria (www.ceice.gva) en la icona 'admissió de l'alumnat'. L'alcalde ha recalcat que si la petició de matrícula es fa telemàticament a través de la web de la Conselleria, les famílies hauran d'imprimir-la i lliurar-la presencialment en el col·legi que hagen escollit com a primera opció. En aquest punt, ha significat que "a Benidorm el 90% d'alumnat obté plaça en el col·legi que han triat com a primera opció".

Pel que respecta les llistes, les famílies rebran en el seu correu les llistes provisionals i definitives.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook