Les Jornades Medioambientals de Crevillent posaran enguany èmfasi en la relació dels comportaments socials i la protecció del medi natural, ja que l'acció social, és a dir, la manera d'entendre la vida, "és el que pot suposar canvis en el respecte pels recursos del planeta", segons han explicat fonts de l'organització. La cita, que arriba a l'edició número 19 i que en aquesta ocasió porta per títol "Societat i Ecologia", arrancarà aquest dissabte 27 d'abril. L'esdeveniment està organitzat per la Colla Ecologista-Cultural El Campanà, juntament amb altres entitats cíviques i col·lectius culturals de Crevillent.

Les esmentades fonts destaquen que les Jornades Medioambientals de Crevillent s'han consolidat com un esdeveniment que "any rere any apropa el poble a diverses temàtiques ambientals que han fet créixer la conscienciació en problemàtiques com la mobilitat sostenible, les energies netes, la manca d'aigua, l'agricultura ecològica, la biodiversitat de l'entorn i un llarg etcètera". En la seua primera sessió, aquest dissabte 27 d'abril, es realitzarà un taller d'ecofeminisme i defensa del territori a càrrec de Maria Guridi, integrant de la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià. Serà a les 17.00 hores a l'Ateneu de Crevillent. L'activitat, segons l'organització, "posa de manifest les relacions entre les reivindicacions per la igualtat de gènere i els moviments ecologistes".

Així mateix, dijous 9 de maig, a les 19.30 hores a la Casa de Cultura de Crevillent, se celebrarà una xarrada de Carlos Taibo, professor a la Universitat Autònoma de Madrid i "un dels principals divulgadors de les idees dels moviments antiglobalització i el concepte de decreixement", destaquen les mateixes fonts. És autor de més de 40 publicacions sobre història del món actual, geopolítica o medi ambient. La seua conferència parlarà sobre "Decreixement i col·lapse global".

Finalment, divendres 17 de maig, a les 19.00 hores a l'Ateneu, es farà un taller col·laboratiu i familiar amb el títol "Dinàmiques per a caminar amb sostenibilitat". Estarà guiat per Lluís Falcó, membre de la Colla Ecologista d'Alacant-Ecologistes en Acció. El taller es tancarà finalment amb una nit de tapes veganes, ecològiques i elaborades amb productes locals.

Els diversos col·lectius que organitzen les Jornades Mediambientals (l'Ateneu, Terra Viva, el Casal Jaume I, Amics de la Natura, l'Associació de Veïns de Catxapets i la Colla Ecologista El Campanà) incideixen en destacar la consolidació d'aquest esdeveniment, que al 2020 complirà 20 amys. Així mateix, confien en "que continue molts anys més l'interès dels crevillentins per la preservació de la natura".