La carpa instal·lada per la Universitat d'Alacant a la «Primavera Educativa» ha sigut un constant anar i venir de visitants interessant-se per les diferents propostes que la institució alacantina ha presentat al si de la iniciativa de la conselleria d'Educació al llarg d'aquest cap de setmana. Amb la intenció de donar a conèixer algunes de les propostes més innovadores en matèria educativa que ofereix la Universitat d'Alacant, els visitants han pogut conèixer al llarg dels tres dies que ha durat l´event, experiments de ciències que han cridat l'atenció dels més joves, el funcionament d'una mà robòtica o descobrir algunes de les experiències que es treballen a la UA a través de diferents tallers.

La vicerectora d'Estudiants de la UA, Nuria Grané, que ha coordinat l'expedició alacantina al llarg del cap de setmana ha destacat que «la nostra intenció era mostrar algunes de les iniciatives que es treballen a la Universitat d'Alacant i tractar de fer-les atractives als més joves que en un futur no gaire llunyà hauran de decidir que volen ser de majors i com formar-se».

La UA ha fet gala en la «Primavera Educativa» de la multidisciplinarietat de la seua oferta educativa, integrada en les facultats de Ciencies, Ciències de la Salut, Dret, Econòmiques i Empresarials, Educació i Escola Politècnica Superior. «Precisament la diversitat d'estudis i formació que es poden trobar a la Universitat d´Alacant, és el que ens permet oferir una formació integral, on els alumnes es formen en les diferents disciplines i al mateix temps tinguen a l'abast una completa oferta complementària, això és el que s'ha pogut trobar a València, amb molts d´activitats com tallers sobre cultura àrab o innovació didàctica a l'aula a través dels còmics entre d´altres», apuntava Nuria Grané.

Els visitants han pogut descobrir propostes com Projecte Lingua, un programa de ràdio que pretén acostar a tota la comunitat universitària, tant als estudiants com al personal d'administració i serveis i als professors i investigadors, les diferents realitats europees i també mediterrànies, sense oblidar la cultura pròpia, de manera atractiva, lúdica i amena com un complement de formació. També la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes amb la seua ingent tasca de digitalització i oferta complementària de material multimèdia o els tallers organitzats per la Unitat d'Igualtat, una aposta per la formació en valors i les activitats realitzades entorn a la nutrició i primers auxilis, els vídeos de Criminologia, a banda d'exposicions de Ciencies del Mar i una Geogyncana molt particular que va ser un gran èxit dissabte. Tot plegat una gran experiència que ens ha servit per mostrar algunes de les nostres propostes més innovadores a la societat», apuntava la vicerectora d'estudiants.

La presència de la Universitat d'Alacant es va complementar amb les exhibicions d'esgrima, les tunes femenina i masculina, conta contes i l'actuació de la Coral Universitària al palau de la Música diumenge.