Descripció:

Algèria, el país més extens d’Àfrica i el desé del món, amb una població de vora quaranta milions d’habitants, és alhora un país berber, àrab, musulmà, africà i, en definitiva, mediter- rani. Les grans reserves naturals de gas i petroli que conté li permeten tindre el pressupost més gran d’Àfrica del nord.

Al llarg de la història, però amb especial intensitat durant el segle XX, la vinculació entre Algèria i el País Valencià ha sigut constant (no oblidem que és el país més pròxim a nosaltres des del punt de vista geogràfic); a pesar d’això, per a la majoria dels nostres joves, Algèria és una gran desconeguda.

Aquest és un llibre col·lectiu de marcada vocació divulgativa en el qual autors de les dues ribes -professors universitaris o experts- presenten aspectes diversos d’Algèria (la història, la cultura, l’economia, el turisme, l’educació, el sistema polític i les llengües, entre altres) amb el propòsit d’acostar el lector actual a la realitat algeriana i estimular el coneixement del país magribí.

Els autors

Jorge Olcina (UA) Rafael Bustos (UAM) Érika Cerrolaza, Hany El Erian El Bassal (UA) Josep Antoni Ybarra (UA) Dalila Azzi-Hacen, Mohamed Benaicha (CNASAT Algèria) Nouhad Laidouni, Carlos Álvarez i Diana Gil (UA) Eva Lapiedra (UA) Inmaculada Garro (UA) Mohamed-Amine Khelifa (Universitat d’Orà 2) Pablo Rosser (Aj. d’Alacant) Daniel Climent (divulgador) Carles Martín (UA) José Ramón Valero (UA) Lamine Benallou (Universitat de Mostaganem) Àngela-Rosa Menages i Joan-Lluís Monjo (prof. d’institut) Luis F. Bernabé (UA) Magdalena Martínez (UA) Fernande Ruiz (UA) Aissa Rasselma (Universitat d’Orà 1) Raquel Romero (Instituto Cervantes).

Fitxa del llibre

14x20 cm 126 pàgines PVP: 12 € Versió en castellà: Argelia: una mirada desde las dos orillas. De venda en les llibreries i en el web Publicacions.ua.es

Presentació, per Manuel Palomar, rector UA

Algèria: Una mirada des de les dues ribes és un llibre que us resultarà pròxim. I això és molt apropiat perquè, precisament, té la intenció d’apropar. La costa algeriana, la seua franja costanera, on habita la major part de la població del país, és a escassos 300 km del port d’Alacant. La curta ruta marítima que ens separa ha sigut recorreguda infinitat de vegades des de temps remots. La nostra costa, i Alacant en particular, està molt vinculada a Algèria per la història, el comerç, les migracions, la geografia, l’agricultura, el clima, les plantes i, sobretot, pel mar Mediterrani.

Malgrat això, tot el que acabe de dir tendeix a deixar-se de banda, principalment en aquesta època de xocs, diferències ideològiques i religioses i altres conflictes; una època que, no siguem ingenus, té l’origen en un passat en què tampoc no van faltar les disputes. Per això, redescobrir Algèria i la nostra història comuna és important: l’objectiu d’aquest llibre.