Ser alcoià és ser valencià. Un sentiment que cadascú viu de manera única i personal en els territoris diversos, rics i plurals que tenim la sort d'atresorar les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Un sentiment però que, sens dubte, és resultat d'una història compartida, feta entre totes i tots. Un sentiment que beu del passat però, que es reinventa en aquest present que és cosa nostra i que es projecta al futur, amb tota la il·lusió i les oportunitats que puga'm crear.

Podem penedir-nos del que pensem que no tenim o no hem aconseguit, o lluitar decididament per millorar-lo. Podem posar l'accent en la diferència o voler ser, una veu, plural i rica però unida. Podem sentir-nos valencians o, simplement, ser valencians sense afecció ni ambició. La decisió és nostra, i malgrat que hui, 9 d'octubre l'evidenciem institucionalment i des de la societat, la nostra identitat es construeix dia a dia.

Hui celebrem aquest 9 d'Octubre després de diverses eleccions on els ciutadans vam donar el seu vot de nou, al govern encapçalat per Ximo Puig en el territori valencià, que ha suposat un gran canvi. Els últims quatre anys, aquesta comunitat ha apostat per la solidaritat, el desenvolupament, la igualtat i l'orgull de ser valencià, reclamant un reconeixement i un finançament just. Una realitat que hem aconseguit entre totes i tots però, sobretot, amb la força i el convenciment social.

També els alcoians van voler que el govern que encapçale continue treballant per Alcoi. I que l'honradesa, el diàleg social, el convenciment de les potencialitats d'Alcoi i la feina constant i decidida per aconseguir finançament per als nostres projectes continue endavant reforçada i ampliada a les urnes.

Tenim la sort de ser part d'una ciutat, Alcoi, que té una llengua pròpia, una gran riquesa cultural i una societat plural, que s'enfronta als seus reptes, amb una força imparable, per fer coses, millorar i guanyar el futur. Eixa és la nostra ciutat, capital de l'interior, essència valenciana. Eixos som perquè volem, i perquè no permetrem que ningú ens diga que no podem ser el que vulguem ser. Hui i qualsevol altre dia de l'any.

Ser alcoià i valencià és el que som, el que fem, el que diem als altres i el que somiem. Visca la terra valenciana i visca la seua gent, visquen els que cada dia ens fan sentir orgullosos, els que treballen i lluiten, els que amb valentia, determinació, optimisme i espenta, fan que aquesta terra millore i amb ella, les ciutadanes i ciutadans que en ella vivim i viurem. Pensem hui en la nostra identitat i els reptes que tenim els valencians però, sobretot, seguim treballant per fer més i fer-ho millor. Fem que cada dia siga 9 d'octubre, està a les nostres mans.