Tenim la immensa sort de viure a una ciutat amb un ampli ventall d'artistes, músics, actors i actrius, escriptores i contacontes, tècnics en animació socio-cultural i un llarg etcètera de persones que treballen amb passió les arts i la joventut. Però malauradament l'oferta d'activitats atractives per a les més joves és insuficient.

La mancança d'activitats i d'espais adequats per passar una bona estona amb els amics i les amigues, o amb la família, és fa més pal·lesa que mai cada estiu, quan es fa més vida al carrer i donat que bastants famílies no disposen de l'oportunitat de poder planejar unes vacances fora d'Alcoi.

Sí bé, l'obertura aquest estiu de la biblioteca infantil-juvenil Tirisiti, amb les seues pròpies animacions lectores i tallers, ha estat un encert, el tancament durant el període estival del Centre Cervantes Jove d'Alcoi ha estat un gran desencert, doncs ha deixat a decenes de joves alcoians i alcoianes sense un lloc on poder passar les vesprades caloroses. Així com també és un desencert que la Regidoria de Joventut no compte amb un Tècnic de Joventut i no tinga dades reals sobre quantes xiquetes, xiquets i adolescents participen a les activitats programades al llarg del curs. El Govern del PSOE no deuria tindre l'àrea de joventut com «l'assignatura maria».

No sempre és fàcil arribar a la gent jove, però no per això hem de renunciar a construir espais i dinàmiques d'oci sa i atractiu. Espais on les bandes de música locals assagen, on la interacció amb el medi ambient siga la protagonista , espais on les més joves puguen mostrar les seues obres (musicals, plàstiques,teatrals) amb facilitat, espais familiars a la fresca dinamitzats amb les Tècniques d'animació socio-cultural.

Necessitem un Alcoi lúdic, cultural i divertit, on l'única opció d'una vesprada qualsevol no siga anar al Centre Comercial.