Un dels punts crucials per al trencament del pacte amb EU ha estat la "pinça" del PP i EU, connivència que ja es veia entre aquests dos partits des del primer moment, fins i tot estan EU dins del govern. Tots dos han estat fet oposició contra Compromís per Muro. I en aquest últim plenari a l´Ajuntament de Muro, s´ha ratificat. Tant EU com PSOE, han treballat des del primer moment, primer des de dins del govern i ara des de fora, juntament amb PP, en dinamitar les forces dels regidors de Compromís en la gestió de l´Ajuntament de Muro. No entenem com ens veuen a nosaltres com a rival polític, quant moltes vegades hem treballat amb coalició i molt bé.

Be és cert, que ja des de l´anterior legislatura, es veien moviments on EU i PP, moltes vegades, coincidien en els seu plantejaments i en els plenaris, més vegades que poquetes, votaven conjuntament molts dels dictàmens. Però ho hem pogut comprovar en aquesta legislatura que la pinça era real, i a més amb el PSOE. Des del minut 1 del pacte, amb la inclusió per decret d'un representant del PP a la Junta del Govern per part de l´alcalde en aquell moment d´EU, Francesc Valls, aspecte que contravenia l´acord signat i que nosaltres s´hi oposàvem. Pensem que algun favor li devia EU al PP. Més tard, l´incomprensible eixida de l´equip de govern del PSOE quant EU deixà l´Alcaldia i després, quant Jaquelin Cerdà prengué possessió com alcaldessa, la multitud de faltes de respecte a la seua persona i a la de Compromís amb diferents accions que deixaven de banda a l´alcaldessa, tot assabentant-se per la premsa o per la mateixa oposició d´allò que anava a fer-se per part dels socis d´EU que anaven per lliure.

L´últim episodi, com diem, ha estat en el plenari del passat dia 26 de juliol, on es va comprovar, que la "pinça" començada pels tres partits de l´oposició contra Compromís des del minut 1 del pacte, és real. En eixe plenari, han tret, amb dues mocions recolzades totalment pels tres partits de l´oposició, els sous dels regidors amb delegació de l´equip de govern, a més també, han llevat dels òrgans col·legiats als regidors de Compromís i s´han posat ells mateixos, és a dir, regidors del PP, EU i PSOE en l'oposició i que no tenen a hores d´ara responsabilitat de govern. Sols han deixat el sou de l´alcaldessa a un 50% (18 hores setmanals) i repetim que s´han posat ells als òrgans col·legiats on es cobra assistències. Calen més pistes per a veure contra qui han estat treballant des del primer moment els tres partits en conjunt? Per què no son valent i en compte de treure el sou a l´alcaldessa o a regidores/regidors, com llevar competències d´òrgans col·legiats per auto-assignar-se-les (consorci de Bombers, Mancomunitat de l´Alcoià-Comtat, Junta Rectora del Parc Mariola...) presenten una moció de censura al que, segon ells, és un «govern il·legítim»? Tenen por de que es visualitze més clarament als tres partits com a un mateix? Per què sembla que ja ho son. Altre exemple clar d´aquest joc entre els tres partits, que va ocórrer en el mateix plenari, és que EU i PSOE, van votar per treure del plenari una moció on s´instava a la retirada dels honors a Eduardo Zaplana ex-President de la Generalitat, entenem que tot per a obtenir el recolzament del PP a les mocions contra els regidors de Compromís.

L´objectiu clar és dinamitar el nostre partit, a l´alcaldessa i als/les nostres regidors/regidores; i això, no ho aconseguiran fer mai. Per què? Perquè nosaltres no hem estat ací, ni estarem mai, ni pels sou ni pels diners. Estem per treballar pel nostre poble, cosa que ells, amb la rancúnia que els caracteritza no fan. De fet, al mateix plenari, van votar, simplement per rancúnia, contra la construcció d´un pista de pàdel i la rehabilitació de la coberta del moll de l´estació, edifici que pel seu valor patrimonial té un interès cultural doble. Fins i tot, PP i EU, es van oposar a la pintura vial de Setla, Benàmer i Muro.

Repetim que amb nosaltres no podran, som gent que fa més de 20 anys que gestionem el poble de Muro, hem estat en coalició i en majoria, i l´objectiu sempre ha estat millorar el dia a dia de les persones del nostre poble. Si també per a d´ells és eixe l´objectiu, esperem que actuen amb conseqüència i facen el que creguen millor per al poble. Si per a d´ells és millor que Compromís no estiga al capdavant de l´Ajuntament del mateix, tenen una oportunitat única de que així siga. Si no és així, que deixen la rancúnia a una costat i que actuen i treballen en conseqüència i que no dinamiten tot per dinamitar. Que ens deixen treballar i prou amb les polèmiques estèrils.

El futur del poble està a les nostre mans i en això no jugarem mai.