Qui va ser director general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, participa a la Universitat d'Alacant en el cicle Capitalisme sense alternatives? per obrir un espai de reflexió al qual també hi participaran prestigiosos especialistes com Miren Etxezerreta, Monica Frassoni, Josep Fontana i Salvador Giner, que analitzaran les possibles alternatives que pot tenir el sistema capitalista i valorar-ne les conseqüències en l'àmbit polític i social.

El cicle, organitzat pel vicerectorat d'Extensió Universitària amb la col·laboració de l'IEC i la revista Espill de la Universitat de València, forma part del projecte Pensar el Segle xxi que es va iniciar l'any 2005 sota la coordinació de Ferran Isabel i Faust Ripoll. Des d'aleshores s'han succeït els cicles sobre identitats europees (2005), política i ciutadania (2007), laïcitat i religió a Europa (2009), en què hi han participat dones i homes especialistes dels camps de la història, la sociologia, la política o l'economia. Jordi Pujol, Josep Fontana, Isabel Morant, Margarita Boladeras, Sami Naïr, Carles Duarte, Josep Ramoneda, Joan Francesc Mira, Victòria Camps o Dominique Schnapper, han estat entre les persones convidades. Les conferències d'aquest projecte es poden consultar en la revista de pensament Espill de la Universitat de València.

Les sessions tindran lloc a la Seu d'Alacant i la Sala de Graus de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat d'Alacant. L'assistència és lliure i està limitada a la capacitat de la sala encara que sota prèvia inscripció l'assistència es pot certificar o convalidar per un crèdit de lliure configuració.