Les noves tecnologies han revolucionat la metodologia d’ensenyament en tots els nivells educatius. De fet, la Universitat d’Alacant organitza un altre any el concurs internacional de vídeos didàctics III European Video Contest, en el qual els participants mostren -a la població general sense coneixements previs sobre el tema- com desenvolupar alguna tècnica relacionada amb la seua professió.

En concret, fins al pròxim 2 de març de 2018 a les 12.00 hores, estudiants universitaris o de centres de formació professional de qualsevol país d’Europa podran presentar els seus vídeos didàctics gravats amb mòbil en format horitzontal i una durada màxima de 2 minuts. Les propostes seran enviades a europeanvideocontest@gmail.com per a la seua revisió i acceptació.

Els vídeos no han de contenir paraules en cap llengua, perquè qualsevol persona puga entendre’ls, encara que sí que està permès inserir emoticones, números o qualsevol altre símbol en «llenguatge internacional».

Com a novetat, en votació oberta a través de Facebook, en aquesta tercera edició hi haurà dos guanyadors. Un escollit per votació del públic, i un altre seleccionat pels mateixos participants. «Es demanarà als autors de cada vídeo que voten una de les propostes que no siga del seu país d’origen», expliquen els organitzadors.

A més d’un certificat oficial, els premiats rebran un lot promocional de la Universitat d’Alacant i material de promoció turística d’Espanya, la República Txeca o de totes dues destinacions, segons la nacionalitat del guanyador.