Amb motiu d’aquesta celebració, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant organitza un acte commemoratiu i reivindicatiu de les llengües maternes utilitzades a la Facultat.

Segons declara Juan Antonio Barrio, vicedegà de Política Lingüística de la Facultat «és la primera vegada que es fa aquesta activitat a la UA i el desig de dur-lo a terme justifica la modèstia i la senzillesa amb què s’ha plantejat». Està orientat cap a la infància i els pobles indígenes. La data commemora el multilingüisme i l’educació en llengua materna, perquè «tot individu ha de ser educat en la llengua materna, cosa que no sempre passa», afirma.

L’acte està dirigit a totes les llengües. Començarà, a les 12:00 hores, amb la intervenció del degà, Juan Francisco Mesa Sanz, al costat del monòlit de marbre situat en la intersecció entre els edificis de la Facultat de Filosofia i Lletres, que pronunciarà un discurs reivindicatiu d’aquest dret. A continuació, hi intervindran docents i estudiants. Per a dur-ho a terme s’ha sol·licitat la col·laboració de tot el professorat de la Facultat i de l’alumnat que vulga participar. Cadascun d’aquests podrà llegir un text en la seua llengua materna, ajustat a la temàtica de la jornada convocada.

Barrio destaca el valor particular de la Facultat de Filosofia i Lletres ja que «és la Facultat que té més diversitat de professors natius de llengües diferents». L’objectiu és «que no es perda l’educació en llengües maternes». Entre les llengües figuren el valencià, l’anglès, el francès, alemany, polonès, rus, romanès, portuguès, àrab i gallec.