L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant ha obert fins al 23 de gener un termini extraordinari de proves d’acces per a estudiants universitaris de la UA. Concretament, és per als instruments de violí, viola, violoncel i contrabaix; flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó i tuba, i percussió.

La prova d'accés, que de durada no serà superior als cinc minuts, consistirà en la interpretació d'una obra de lliure elecció. Podran presentar-se les sol·licituds per participar en les proves d'accés fins al 23 de gener amb una matrícula electrònica, emplenant el formulari electrònic d’inscripció on-line que es troba a la web de l’OFUA. El 24 de gener de 2018 es publicarà la llista d'aspirants.

El lloc de realització de les proves és la Sala Allende, als baixos del Paranimf de la Universitat d'Alacant, el dia 26 de gener i l’ordre de les proves s'avisarà amb antelació dels horaris específics de cada especialitat, si serà horari de matí o vesprada.

Finalment, la publicació dels resultats de la convocatòria estarà disponible a partir del dimarts 30 de gener de 2018, una vegada concloses les proves, a la secció «Última hora» de la pàgina principal de l'OFUA.

Els candidats que superen el procés selectiu seran incorporats als llistats de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant per al curs 2017/18. La posició que ocupen en aquests llistats estarà determinada pel seu nivell en relació amb el nivell general i trajectòria dels alumnes que ja formen part d'aquests llistats.

La modalitat d'assajos passarà a ser per trobades. Les dades personals es tractaran informàticament o s'arxivaran de forma manual estructurada. De conformitat amb el que preveu la Llei Orgànica 15/99, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, les persones interessades podran exercir els drets reconeguts en la llei i, en particular, els d'oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les esmentades dades, dirigint-se a la Gerència d'aquesta Universitat.

Hi ha disponible més informació al Servei de Cultura, PIC (Punt d'Informació Cultural), a la Planta baixa del Paranimf de la Universitat d'Alacant, i als telèfons 965903725 i 965909720.

Els nous tallers culturals de la UA

El Servei de Cultura de la UA presenta una nova oferta de tallers culturals per al segon quadrimestre del curs 2017-2018. El programa inclou tallers de cinema, escriptura, teatre, dansa, divulgació, escriptura, oratòria i arts plàstiques. En aquesta edició trobem moltes novetats temàtiques. Les matrícules estan obertes des de l'11 de gener de 2018 en la página web del Servei de Cultura.

Els tallers d’Arts Plàstiques son «Iniciació a la narració gràfica. Les notes de la simfonia», «Introducción a la pintura digital», «Taller de fotografia creativa avançat», «Taller de pintura gestual», «Taller de retrat fotogràfic»; de cinema s’oferta «Cinema en versió original en Seu Sant Ferran»; de dansa el «Taller de dansa: converteix en art tus moviments», de divulgació «Taller de projectes expositius. Museografía, desenvolupament expositiu i sinergies d’experimentació»; d’escriptura hi haurà «Com s'escriu un thriller. Les regles del joc», «Construeix el teu discurs: taller de creació de textos acadèmics», i «Taller de relat»; d’oratoria s’oferta «Taller de comunicació oral», «Taller d’oratòria. Demane la paraula» i «Taller de veu» i, finalment, de teatre s’ofereix matrícula en «Descobrint el nostre clown», «Taller d'Iniciació a la interpretació davant la càmera» i «Teatre Musical: l’espectacle a 360º».