La Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables, integrada per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Jaume I i la Universitat Miguel Hernández, commemoren , un any més, el dia de la Xarxa amb activitats de promoció de la salut, sota el lema "Mira per tu, mira per tots i totes".

Al llarg de la setmana, fins al 16 de novembre, a la Universitat d’Alacant, es faran diverses activitats centrades en la promoció de la salut visual amb xarrades de caràcter divulgatiu, amb què volen transmetre iniciatives innovadores i la difusió dels últims avanços per a mantenir una salut visual òptima. El programa començà ahor amb la xerrada del professor David Piñero “Problemas de aprendizaje y visión”. Avui, les professores María del Mar Seguí i María José Molina oferiran la conferència “¿Cómo afecta a la salud ocular la exposición a pantallas?” i demà la última xerrada a càrrec del professor Ángel García que exposarà el projecte “Mirada solidaria a Cuba, restaurando miradas en La Habana Vieja”.

Les activitats de la campanya finalitzaran el dijous 16 de novembre amb revisions visuals gratuïtes a càrrec d’estudiants d’Òptica i Optometria als baixos de la Biblioteca General de la Universitat d’Alacant entre les 9 i les 17 hores. L’alumnat mostrarà el seu rol professional en la prevenció dels problemes visuals en etapes inicials i també facilitarà consells senzills i útils per a mantenir la visió i detectar les petites alteracions subtils. La Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques saludables ha editat, amb motiu de la commemoració del seu dia, una guia breu sobre la salut ocular.