Un any més, de la mà de Sant Albert Magne, patró de Ciències, la Universitat d’Alacant acull un ampli programa amb jornades divulgatives, concursos de fotografia i microrelats, competicions esportives i premis d’Investigació en Química, entre altres esdeveniments.

Amb quasi deu anys de recorregut, la Facultat de Ciències ha convocat el Concurs de Microrelats Matemàtics dirigit a tota la comunitat universitària i antic alumnat, i també a estudiants i professorat de centres educatius d’Educació Secundària de la província d’Alacant. Amb un màxim de 20 paraules, els microrelats hauran de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre e, eliminant-ne els zeros. Les persones que participen podran presentar les seues propostes en dues categories: castellà i valencià. Per a cadascuna d’aquestes s’ha establit un primer premi de 200 euros i un segon de 100 euros. El termini de presentació, que cal fer-la a través del formulari disponible en la web de la Facultat, acaba el pròxim 24 de novembre de 2017.

Seguint en l’àrea de concursos, més de 65 propostes s’han presentat enguany al Concurs de fotografia Sant Albert Magne i estan exposades en els taulons vidrats del passadís de la Fase II de la Facultat de Ciències.

D’altra banda, en el marc de les XXII Jornades d’Investigació Departamental, s’han presentat 64 pòsters d’investigació dels departaments de la Facultat de Ciències. L’exposició serà fins al 17 de novembre en el passadís lateral de la Fase II (planta baixa). La finalitat d’aquesta trobada és donar a conèixer a l’alumnat de Ciències i a la comunitat universitària en general les línies d’investigació i els projectes en què treballen el professorat, futurs doctors i futures doctores, becaris i becàries, i col·laboradors i col·laboradores departamentals.

Finalment, el pròxim divendres 17 de novembre tindran lloc els actes al voltant del Dia de la Química que inclou lliurament de trofeus, premis, ponències i el lliurament del XXV Premi a la millor tesi doctoral en el camp de la Química. Dotat de 1.500 euros i convocat per la Secció Territorial d’Alacant de la Reial Societat Espanyola de Química (RSEQ), està dirigit a investigadors i investigadores que hagen defensat la Tesi Doctoral l’any 2016.