La https://www.ua.es/va/ acull aquest mes de juliol una nova edició d’"El Pati de la Ciència", un projecte cultural de divulgació científica, iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, amb la col·laboració de l’Aula de la Ciència de la UA i l’Institut d’Estudis Catalans. La professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril, coordina aquest projecte amb l’assessorament de Rafael García Molina, professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia.

El Pati de la Ciència pretén potenciar la curiositat científica dels joves i els xiquets perquè aprenguen a divertir-se amb les activitats de divulgació científica i perquè aprecien la gran incidència de la ciència en la nostra vida quotidiana.

Enguany s’han programat tres espectacles que comencen hui amb “Màgia matemàtica i matemàtiques màgiques” a càrrec de Nacho Álvarez de la Universitat de Màlaga, a la sala de graus Alfredo Orts. Seguirà el 7 de juliol amb “Física, també a l’estiu” a càrrec d’Alejandro del Mazo, IES Francisco Salinas de Salamanca i tindrà lloc en la sala d’actes del Col·legi Major, i el tercer acte serà l’11 de juliol amb l’espectacle “1, 2, 3…Química”, a càrrec de Sonia Pérez de l’IES L’Arboç de Tarragona, a la sala d’actes de l’Aulari II.

Tots els espectacles tindran lloc de 10:00 a 11:00 hores per a als xiquets de 6 a 9 anys i de 12 a 13 hores per als xiquets de 10 a 16 anys. Com cada any, es repartiran a tots els xiquets un joguet científic amb la finalitat de subratllar el caràcter lúdic d’aquest projecte de difusió de la ciència.