La Universitat d'Alacant (UA) convoca el IX Concurs de Curtmetratges, Obres Audiovisuals, Subtitulat i Doblatge, que organitza el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües juntament amb la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l'Escola Politècnica Superior, la Facultat de Filosofia i Lletres, i la Facultat d'Educació.

En aquesta nova edició, segons han informat aquest dimarts fonts de la institució universitària, podrà participar alumnat del curs 2016-2017 de la UA, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no hagen sigut premiats en edicions anteriors. En el cas d'equips participants serà necessari que l'autor i els responsables de l'obra siguen estudiants de la UA en el curs acadèmic 2016 a 2017.

Els curtmetratges de ficció han de tenir una durada màxima de 15 minuts (incloent-hi els crèdits) i han de ser en format vídeo digital. Es permet qualsevol dispositiu digital per a fer l'enregistrament: càmera de vídeo, càmera fotogràfica o mòbil amb càmera. A més, els treballs han de ser en valencià, amb guions originals i inèdits, no premiats en concursos anteriors. Es recomana als autors que, si estimen oportú demanar una revisió dels textos, tant dels guions com dels títols de crèdit o fins i tot en els diàlegs, es dirigisquen al correu concursos.cultura@ua.es.

Els premis són de 500 euros per a cadascun al primer premi al millor curtmetratge i millor doblatge, respectivament. La resta estan dotats amb 250 euros en cadascuna de les quatre categories restants. A més, també hi ha un premi a la millor subtitulació dotat amb 300 euros. El termini per a concursar acaba el pròxim 1 de juny. Per a més informació es pot accedir a les bases a través d'aquest enllaç.