Información

Información

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Llegim. Grupo Leo

La història d'en Sambuc

El Coco i la Matilde s'en troben una cabra al bosc Penya-segat. Pero no és una cabra... és el gran mag Sambuc, que ha perdut la seua vareta màgica!

La història d'en Sambuc

Cada any, Coco i la Matilde van d'excursió al bosc Penya-segat a buscar bolets. Entre uns matolls, una cabra blanca intenta desesperadament obrir una ampolla, atrapada entre les arrels d'un arbre enorme. En Coco i la Matilde li pregunten:

-Podem ajudar-te?

La cabra mira de dalt a baix el petit drac i després el porc espí. A continuació fa un cop d'ull ràpid al seu voltant.

-Sabeu guardar secrets? Fins fa un parell de dies jo era el gran mag Sambuc, l'amo del país de l'Ampolla. Des de primera hora del matí fins a darrera hora de la nit governava aquest país, i penso que era un bon governant. Aleshores...

-Què va passar? -pregunta la Matilde.

La cabra, millor dit, en Sambuc, abaixa el cap:

-Bé, tenia tantes coses a fer que vaig perdre un moment de vista la meua vareta màgica. Qui es podia imaginar que aquest maleït mag Barbeta de Cabra s'havia amagat al meu castell per robarme-la!

-En Barbeta de Cabra! -criden espantats en Coco i la Matilde.

-En Barbeta de cabra em va sorprendre -continua en Sambuc-. En una mà tenia la meua vareta màgica i a l'altra la seua. Llavors va pronunciar la maledicció del porc. Una maledicció que fa que un mag es converteixi en un porc i perdi els seus poders. No es fa servir gaire, perquè només funciona quan un mag té la vareta màgica d'un altre mag. Jo, babau com sóc, no vaig vigilar. I de cop i volta em vaig convertir en un porc sense poders.

-Però no sembles precisament un porc -diu en Coco.

-Espera... La història encara no s'ha acabat -respon en Sambuc.

-El pitjor és que en Barbeta de Cabra, transformat en la meua persona, governa el país de l'Ampolla. Tothom es pensa que ell sóc jo! I a mi, pobre porc, m'ha fet fora de l'Ampolla!

-I aleshores què vas fer? -pregunta la Matilde.

-Doncs en veure que era un porc enmig del bosc del Penya-segat vaig pensar: «A qui puc demanar ajuda?».

-A la bruixa Rubínia! -exclama en Coco.

-Exacte! Vaig creuar el desert fins a la torre de la bruixa Rubínia. Va ser esgotador, sobretot quan ets un porc! A continuació us explicaré el que em va passar amb la Rubínia. Ja coneixeu aquesta bruixa, és molt especial i d'encanteris, no en sap gaire... En realitat m'hauria d'haver convertit en un àliga, així hauria tornant volant al castell. Després de recuperar la meua vareta màgica, li hauria cantan les quaranta a aquest mag dolent! Però no, la Rubínia em va convertir en una cabra! Ara que sóc una cabra, no podré entrar mai al castell!

-Això , si no t'ajudem nosaltres! -diu en Coco tot pensatiu.

-Què vols dir? -pregunta en Sambuc.

-Doncs... -explica en Coco-, ja fa molt que en Barbeta de Cabra va darrere un drac de foc. Si hi anem plegats, segur que ens deixa entrar al castell per enxampar-me.

-I mentre en Barbeta de Cabra estigui ocupat amb tu, nosaltres agafarem la vareta màgica.

Extret del llibre «El petit drac Coco i el gran mag»

Autor i il·lustrador: Ingo Siegner

Editorial La Galera

1.- Com es diuen els protagonistes de la història?2.- A qui troben de camí?3.- Què li ha passat?4.- Com li ajudaries?

5.- Acaba la història i envia-la, acompanyada d'un dibuix original, al Concurs Literari del Grup Leo. Apartat 3.008, 03080 Alacant. Indica-hi el teu nom, cognoms, curs, col·legi, e-mail i telèfon particular.

Lo último en INF+

Compartir el artículo

stats