És molt difícil resumir en poques paraules què representa la Fira de Tots Sants, ja que són molts els aspectes -els sentiments, els anhels i les il·lusions- que la Fira de Cocentaina pot produir. Amb tot, és cert que és un molt bon exercici per a centrar-se en allò que és característic i deixar de banda altres consideracions.

Com a persona que he tingut responsabilitats d'organització durant alguns anys sobre la Fira i que és hereu del treball i esforç de diferents persones que han treballat, treballen i seguiran treballant per la nostra Fira, hi ha dues idees que considere centrals i que conformen la pedra angular del que per a mi és la Fira.

La primera i fonamental és que la Fira és de tot el poble de Cocentaina, tots els anys desde l'Ajuntament s'organitza un esdeveniment com aquest, però el que hem de tindrer clar és que sense l'ajuda, la col·laboració, la implicació de cadascun dels veins i veïnes del nostre poble seria impossible realitzar aquesta magnífica Fira que entre tots portem endavant i que, per tant, ha estat i ha de seguir estan per damunt de tota confrontació política i partidista. La Fira és un esdeveniment que sobrepassa unes sigles i unes persones concretes, aquests pasaran pero la Fira sempre estarà ahí: és la Fira de Cocentaina, és un gran espai de sensacions, és sens dubte algún la FIRA DE FIRES! amb majúscules. D'ací que considere un encert l'existència del Consell de Fira, on tots els representants de la societat civil i política contestana estan representats.

La segona, que és una conseqüència de la primera, és que és el projecte conjunt i de futur més important de Cocentaina. La Fira de Tots Sants ens ofereix l'oportunitat de vertebrar-nos i d'identificar-nos com a poble, per la Fira aguantem incomoditats, soroll, aglomeracions... perquè entenem que la Fira és una oportunitat per aglutinar esforços, per a oferir el millor de nosaltres i per a sentir-se orgullosos com a poble. És innegable que estem aconseguint-ho, malgrat les dificultats, any rere any.

Per això no es pot entendre Cocentaina sense la Fira, i la Fira no seria possible en un poble que no fóra Cocentaina. Tan sols em resta agrair la comprensió i paciència de tots els veins i veïnes de Cocentaina pels problemes i incomoditats que el poble pateix durant el muntatge i desmuntatge de Fira. Tots ho patim, però a la fi TOTS som partícips d'aquesta Fira que és nostra, de tots els contestans i contestanes.

Espere i desitge que tots gaudisquen d'una bona Fira 2014.