El dia 13 de juliol vaig arribar a Novelda, vaig deixar la motxilla en casa, vaig estar amb mon pare una estona, i me'n vaig anar (sense la meua documentació) a vore les belleses i a escoltar el pregó com faig tots els anys.

Confesse que estic en contra de la corrupció, que no m'agrada que s'embrute el nom del meu poble ni del meu país, que sóc un enamorat del meu poble, que reconec les seues mancances, que sé que no és el millor del món, que té molts defectes però el vull. En ell he nascut, m'he criatÉ i com altres novelders i novelderes que vivim fora quan arriben les festes ens agrada retrobar-nos amb les nostres tradicions i la nostra gent.

Confesse que crec en la democràcia i en la política com a eines per a gestionar els béns públics que són de totes les persones. Crec que existeixen polítics i polítiques honrats i honrades (inclús en el PP) que treballen dur i es deixen la pell per la ciutadania. Les conec i els conec. Però altres no ho són. I tocaria als votants i les votants del PP exigir que els seus votats i votades siguen honrats i honrades per tal de no fer-se còmplices de la corrupción perquè qui vota per la corrupción d'alguna manera es fa cómplice.

Confesse que estic indignat per la situació de corrupción generalitzada a les institucions valencianes. Confesse que m'he manifestat davant de la seu del PP de València exigint responsabilitats, dimissions i transparència.

Confesse que li vaig cridar a l'alcaldessa de Novelda, fent ús de la meua llibertat d'expressió, sense ser groller i sense insultar-la ni faltar-li al respecte, suggerint-li en veu alta després de les seues salutacions, que també podria saludar a la Gürtel, i que fer això no és alterar l'ordre públic.

Alterar l'ordre públic seria més bé que alguna persona, servint-se de la seua posició, s'enriquira il.lícitament.

Denunciar la corrupció no és alterar l'ordre públic.

Denuncie des d'ací que l'actuació de la Policia Local va ser desproporcionada als fets.

Jo no tenia la documentació damunt però la vaig dur eixa mateixa nit al Retén, després d'una amable conversa amb el cap de la Policia. No sé si van rebre ordres directes de l'alcaldessa però em sembla bastant versemblant. Si va donar l'ordre vull preguntar-li que de què te por i perquè actua així?

Torne a dir que la seua actuació em va parèixer desproporcionada al fet. Si la seua feina era identificar-me, bé; no me´n vaig anar fugint (com he llegit a una xarxa social), vaig donar la cara i en tot momento vaig facilitar a la policia la meua identitat. La policia es va excedir en la seua tasca d'identificació i es va permetre opinar gratuitament i de manera subjectiva sobre la meua persona, que si era un "gamberro" que si el lloc on fer això és el parlamentÉ què es pensen que jo soc diputat?... en fiÉ

Vull agrair el suport que em van donar algunes persones en eixe moment, els meus amics Ramón Santos i Salvador Sánchez Arnaldos i l'ex regidor Benigno.

Pense que la missió de la policía en general és defendre a la gent i al poble de les persones corruptes i no a l'inrevés.

I, finalment, confesse que sóc seguidor de Maria Magdalena perquè ella em mostra com he de seguir a Jesús, ella és la seua nòvia oblidada i la primera apóstol de la resurrecció. Confesse que pensé gaudir de les festes i acudir a tots els actes que puga en honor a la Santa.