Aquesta Agrupació Musical de jóvens colivencs formada al 2008 per una plantilla de 30 músics i que ha participat a festes populars valencianes com ara Fogueres d'Alacant, Falles de València, Festes de la Nucia, Festes de Sant Blai... a més d'haver participat en el programa estiuenc d'Antena 3 "Comer, Beber y Amar", participarà com a única representant de tota la província d'Alacant dins dels actes de la trobada folklòric-cultural coneguda com Europeade que se celebrarà durant la segona setmana de juliol a la ciutat italiana de Pàdova, on es reuniran més de 4000 músics i representants del folklore europeu.

L'Europeade remunta la seua història al 1964, quan es van reunir representants de diversos pobles europeus a la ciutat d'Amberes(Bèlgica) per tal de mostrar cadascú d'ells els diferents vestits, balls i cants tradicionals propis amb la intenció de mostrar l'Europa dels pobles, la pau i la llibertat i demostrar els valors i idiosincràsia que caracteritzaven a cada poble. Des d'aleshores, any rere any continuen reunint-se a diferents ciutats europees amb la mateixa intenció i missatge.

Des de la Xaranga, destaquen el compromís que van a tindre amb la tradició musical colivenca i les seues festes, donat que el repertori a interpretar a aquest important esdeveniment Europeu contarà amb peces de compositors locals com és ara "Escarapel·la d'abril" del compositor local Pablo J. Verdú, "Pasa la banda" de Salvador Vidal i "Tercer Centenari" d'Octavio Quilis Sempere, aquest últim interpretat a l'acte de clausura de l'Europeade. Per altra banda, també interpretaràn peces de les diferents comparses colivenques com "Bïscains d'Onil" i "Als Gadaffis d'Onil".

Per últim, a banda dels actes programats dins de l'Europeade, la Xaranga actuarà a les localitat italianes de Fossó i Camponogara, on realitzaran concerts dins del seu repertori més actual que els caracteritza com Pop-Rock-Mambos-Boleros... entrellaçant-los amb peces d'índole folklòric-cultural com pasdobles, marxes mores i marxes cristianes.