28 de noviembre de 2016
Tribuna 

Un pressupost municipal de protecció i estímul

29.11.2016 | 02:34
Un pressupost municipal de protecció i estímul

El Pressupost Municipal és el marc de referència de les polítiques que desenvoluparà el govern de l'Ajuntament per a fer d'Elx un municipi que protegisca les seues gents i els oferisca oportunitats de present i futur. Per això en 2017 apostem per continuar les polítiques de protecció social i reforcem l'estímul econòmic per impulsar una ciutat que genere treball de qualitat per a tots i totes.

La nostra acció de govern té com a base garantir a les persones, que vegen cobertes les seues necessitats bàsiques i atendre l'emergència que encara es pateix per la crisi. Un compromís que vàrem plasmar en els documents quan arribarem al govern municipal i que continuem ampliant, com no pujar la pressió fiscal els il·licitans i les il·licitanes paguem menys impostos que en 2015), duplicar la partida d'ajudes a famílies vulnerables per al pagament de l'IBI ampliant els criteris de beneficiaris perquè arribe a molts més, augmentant les ajudes en el pagament de serveis bàsics com l'aigua, tramitant les ajudes de pobresa energètica que va posar en marxa el nou govern de la Generalitat o aplaudint mesures com la baixada del tipus d'IRPF a rendes baixes i mitjanes que ha fet el Consell per al pròxim 2017.

Com deia, per a Compromís per Elx era important dissenyar un pressupost de protecció social i estímul, desenvolupar la nostra capacitat de transformació d'oportunitats, crear ocupació estable i de qualitat i ser protagonistes del nou model productiu del conjunt del territori valencià amb la indústria del calcer com a referent tradicional d'Elx però també la nostra agricultura, el turisme o les apostes empresarials innovadores i sostenibles que generen nous jaciments d'ocupació basats en l'economia social i verda.

Així, presentàrem també les mesures pactades amb el Consell com les ajudes de més d'1,4 milions d'euros per a empreses i associacions vinculades al calcer, els vora 3 milions d'euros en plans d'ocupació per a 2017 introduïts ja als pressupostos municipals, als que sumem els 200.000 euros del mateix consistori per a fomentar l'ocupació en petites i mitjanes empreses o el salt pressupostari que fem per al Camp d'Elx.

Tot i així, a les prioritats clares que tenim i la consciència que en aquesta crisi que patim, la cosa més important és eixir tots i totes i el deure de l'Ajuntament és que cap persona es quede enrere, hem de ser exemplars i ètics en la gestió i transparents per tal de ser un bon govern. I ho demostrem: aquest 2017 Elx farà inversions amb recursos propis, cosa que no es passava des de feia una dècada. I part d'aquesta important inversió, l'has pogut fer tu.

Tornem les institucions a les persones, treballem perquè la regeneració democràtica siga una realitat, per això recuperem el Pressupost Participatiu i Elx destina un milió d'euros en desenvolupar les propostes de la ciutadania.

Un increment de 131% en 2017 que es transforma en l'execució de les 152 propostes que han fet a través d'aquest procés participatiu en el qual han participat més 3.600 persones. Aprofitaré per agrair a totes i tots per fer-ho possible i sumar-se a decidir que volem als nostres barris i pedanies i fer que el nostre dia a dia siga millor.

La implantació de les eines de participació i de democratització de l'administració és imprescindible per construir el municipi que volem entre totes i tots i a més, caminar cap a la candidatura de Capital Verda Europea 2030. En Compromís per Elx entenem que la participació no s'ha de mesurar de manera quantitativa, sinó qualitativa, i que s'ha de lligar amb processos vinculants i que construïsquen un relat d'allò que volem per a Elx.

Alguns exemples que construeixen el relat de l'Elx que volem és l'aposta seriosa pels seus espais naturals, el seu Camp d'Elx, el Medi Ambient i la Sostenibilitat, per fer d'aquest un municipi més respectuós i amable. En aquest sentit, es crea per primera vegada una partida per fer actuacions en els espais naturals, així com la primera partida de desenvolupament rural que reconeixerà als nostres agricultors i agricultores, puja un 62,5% la partida per al manteniment d'horts de palmeres, invertim en la millora de dotacions en els parcs municipals, projectem la creació d'horts urbans...i no oblidem la nostra aposta per la protecció del Palmerar doblant els recursos municipals.

I perquè volem un Elx més verd i sostenible, la mobilitat és imprescindible, així apostem per noves infraestructures ciclistes, augmentem la dotació per als convenis de transport públic a les pedanies i pressupostem el desenvolupament del pla d'estalvi energètic.

En definitiva, unes xifres que es deriven de polítiques que milloraran el dia a dia de les il·licitanes i els il·licitans, i que des de Compromís estem segurs que faran d'Elx un municipi a on viure i conviure, amb dignitat, amb oportunitats, afrontant el present amb la mirada posada al futur.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Calendario laboral y escolar 2016/2017

Calendario laboral 2016 en la Comunidad Valenciana

Calendario Laboral 2017 de Alicante

Aquí tienes a tú disposición todos los días festivos en Alicante, así como el calendario escolar 2016/2017.

 

Descuentos para el cine

Cuponísimo Diario INFORMACIÓN

Compra tus entradas con los mejores descuentos

- ABC Elx 3D
- Cinesmax 3D Petrer
- Cines Axion Playa de San Juan

 

Elche/Baix Vinalopó

Un accidente en cadena en la N-340 deja una herida
Un accidente en cadena en la N-340 deja una herida

Un accidente en cadena en la N-340 deja una herida

En el siniestro se han visto implicados tres coches y los bomberos han tenido que excarcelar a la...

Las grandes superficies podrán abrir en Elche 12 domingos y festivos este año

Las grandes superficies podrán abrir en Elche 12 domingos y festivos este año

El 29 de diciembre volverá a permitirse al tratarse de una de las jornadas de más ventas del...

El temporal amaina y el río baja cargado por el deshielo

El temporal amaina y el río baja cargado por el deshielo

En la jornada de mañana se registrarán viento que pueden superar los 70 kilómetros por hora - El...

El temporal desborda Elche

El temporal desborda Elche

El municipio ilicitano superó ayer los 60 litros por metro cuadrado, en la jornada de enero más...

Antílopez cancela su show de mañana por el tiempo

Antílopez cancela su show de mañana por el tiempo

El dúo de música y humor onubense traslada su bolo al próximo 19 de mayo en la sala La Llotja

Begoña Rodrigo: «Hay niños que no saben diferenciar una zanahoria de una calabaza»

Begoña Rodrigo: «Hay niños que no saben diferenciar una zanahoria de una calabaza»

La reconocida cocinera valenciana colabora por tercer año consecutivo en una campaña para educar a...

La Audiencia Provincial aplaza el juicio de la estafa a dos compañías telefónicas

La Audiencia Provincial aplaza el juicio de la estafa a dos compañías telefónicas

Las defensas de las partes implicadas en la trama, dos de ellas de Crevillent, alegaron que los...

Enlaces recomendados: Premios Cine