La Generalitat Valenciana inicia huí dissabte, 1 d'octubre, una intensa setmana d'activitats amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, fins diumenge que ve, quan es celebra el 9 d´Octubre. El Govern valencià ha programat per a la jornada de huí actes destacats a València, Castelló i Alacant. I durant els pròxims dies, continuarà amb una àmpli ventall d'activitats de tipus cultural, musical i lúdic. Una de les propostes més atractives, tal com va quedar demostrat l'any passat, és la jornada de portes obertes que va reunir a milers de persones, valencians i turistes, que no van voler deixar de descobrir la bellesa i solemnitat del Palau de la Generalitat. La seu de l'executiu autonòmic obri de 9 a 20 hores perquè tots els ciutadans interessats puguen visitar els seus salons i estades més emblemàtiques.

Museus oberts

A més a més, des de les 9 a les 24 hores, obrin els museus depenents de les principals institucions valencianes: IVAM, Muvim, Centre del Carme, Beneficiència, Museu de la Ciutat, Museus de Belles Arts de València i Castelló, el MARQ i el Museu de Belles Arts Gravina. Igualment, des de les 10 a les 20 hores, es celebren jornades de portes obertes als palaus més notables de la Comunitat Valenciana: el Palau dels Almiralls d´Aragó-Banys de l´Almirall, Palau dels Borja-Corts Valencianes, Palau de la Batlia, Palau del Marqués de la Scala, Palau dels Català de Valeriola, Palau del Marqués de Malferit, Palau dels Mercaders i Palau d´en Bou.

Homenatge a Tombatossals

Paral·lelament, a les 11, 30 hores, es farà a l´Ermita de Sant Francesc de la Font i paratge del Molí de la Font a Castelló, el XXXVI acte d´homenatge popular a Tombatossals. Per la vesprada, a les 18 hores, es programa un concert de la Banda UDP de Llíria-Camp de Túria-Serrans a la plaça de Sant Llorenç de València.

Dani Miquel, a Alacant

A Alacant, també a las 18 hores, arriba el concert de Dani Miquel al Teatre Arniches, i a la mateixa hora, als voltants del Palau de la Generalitat, a València, es representa l´Entrada Infantil de Moros i Cristians.

Un poc més tard, a les 19,30 hores, Castelló rep al Grup Ramell a la Plaça Major, per a celebrar el Dia del Cant Valencià d´Estil. Tornant a València, a les 20 hores, hi ha la representació de les ambaixades de la Conquesta a la plaça dels Furs. Per últim, a l´Ermita de la Magdalena de Castelló, es programa el Concert de Música Mediterrània a càrrec de Xiromita Trad Project.