«Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions» és la quarta edició del Simposi Internacional d'Arts Escèniques que s'organitza des de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat d'Alacant. Està dirigit per Gabriel Sansano i Isabel Marcillas, ambdós professors del Departament de Filologia Catalana de la UA. En anteriors edicions, el Simposi ha analitzat l'obra del dramaturg valencià Manuel Molins, la brevetat com a forma específica de la teatralitat i l'actor, com a eix que vertebra la posada en escena. Aquesta darrera convocatòria està dedicada a l'anàlisi del tractament de la desigualtat a través de la dramatúrgia: desigualtat per raons polítiques, migratòries o de gènere, principalment.

La dinàmica habitual de la trobada és combinar l'academicisme propi de les investigacions universitàries amb la pràctica que aporten els mateixos dramaturgs o integrants d'escoles dramàtiques.

En aquest sentit, les aportatcions són interdisciplinàries. Els ponents provenen de l'àmbit peninsular, però també de diverses universitats europees de prestigi internacional: Università di Torino, University of Nottingham, Universitat Pompeu Fabra, Universidad Carlos III o University of Kent, entre d'altres.

Aquesta edició comptarà amb la presència de reconeguts dramaturgs com ara Manuel Molins, Albert Mestres o Carles Batlle que impartirà la ponència inaugural.