Amigues i amics de INFORMACIÓN, com a consumidor assidu i habitual dels mitjans de comunicació, és tot un honor adreçar-vos unes paraules en una efemèride tan important com el 75 aniversari del diari. Amb eixa trajectòria i el treball que feu dia a dia des de fa 75 anys, podem assegurar sense por a equivocar-nos de que formeu part de la història viva d´Alacant i de les comarques del Sud del nostre territori.

Sou història, però també sou present i sou futur, perquè heu apostat fortament pels nous temps i teniu una important presència a internet, bé siga a la vostra pàgina web com a les xarxes socials. A banda, també esteu presents al món audiovisual. Per tant, no heu deixat passar els temps, per això sou un actor important per entendre què passa a Alacant i és el vostre esforç diari, la vostra professionalitat i el vostre treball el que acosta a la societat alacantina tots els dies l´actualitat més pròxima, l´anàlisi, les entrevistes, les opinions...

La vostra aposta per les comarques, fent edicions comarcals, és vital per a la vertebració del territori, que comença des de baix, des de l´àmbit local. A tots ens interessa el que passa al nostre carrer, barri o poble. Després ens interessa el que passa al poble del costat i en tots eixos pobles que formen la nostra comarca i amb els quals compartim interessos i molts aspectes més. Després està la província i després l´autonomia. En eixe aspecte, vull destacar que feu una gran tasca perquè dia a dia conteu allò que passa també en les institucions com el Consell o les Corts Valencianes, que és on es fan coses, on es prenen decisions que afecten als ciutadans i ciutadanes d´Alcoi, Alacant, Elx, Xixona o Villena, a l´igual que afecten als de Cinctorres, Borriana, Xàtiva o Meliana, per dir alguns noms.

Doneu una informació global, d´allò més pròxim a la informació internacional, passant per les festes, pels esports, per l´economia... Un gran treball que cal valorar perquè al llarg de 75 anys, moltes dones i homes han treballat i treballen al diari INFORMACIÓN perquè eixa informació arribe als alacantins i alacantines i estiguen ben informats i puguen tindre un criteri i una opinió de tot allò que passa al seu voltant. I no és gens fàcil.

Ara, compteu amb un gran equip professional. Gent formada, amb ganes, amb il·lusió, que perseguixen la notícia, la treballen, l´elaboren fins poder oferir al públic un producte de qualitat. En estos temps moderns estem molt connectats. Internet, les xarxes socials han suposat una revolució molt difícil de quantificar, però que ens ha canviat les vides. També han canviat la forma de com es transmet, es distribueix i es passa la informació. És més ràpida, és instantània, però això no vol dir que siga vertadera. S´ha d´anar molt en compte perquè vivim en una època de «bulos», com es diu popularment.

Per això, reivindique la figura dels periodistes, dels professionals de la informació que estan preparats acadèmicament i professionalment per a treballar les informacions, per a processar-les i així oferir-les al públic. Informacions contrastades, confirmades, elaborades. Informacions que, passades pel filtre de la professionalitat, ens ajuden a entendre de veritat el que passa al nostre voltant.

Per molts anys de INFORMACIÓN. Per molts anys de vertebració del territori, d´informació de proximitat, de treball ben fet. Per molts anys de professionalitat i per molts anys formant part de la història viva d´Alacant, d´una història que no s´entén sense vosaltres perquè heu estat els fidels cronistes i difusors de la història del dia a dia de la ciutat i de totes les comarques del sud. Enhorabona.