OPINIÓN

ASJ: Confecció de vestits a mida per a les Festes de Moros y Cristians

FONÈVOL | Resulta sorprenent la capacitat de l'Associació de Sant Jordi de fomentar la participació en els actes festius quan els interessa

21.03.2017 | 01:04

Resulta sorprenent la capacitat de l'Associació de Sant Jordi de fomentar la participació en els actes festius quan els interessa. I és que, perquè es mantinga la participació en l'Alardo, han decidit, amb les filaes, sufragar el cost de l'obtenció del permís d'armes.
D'esta manera, aquells festers que ho desitgen, podran disparar sense que els augmenten les despeses. És a dir, que les quotes de sis associats s'empraran perquè un fester dispare. I és sorprenent perquè, quan des de Fonèvol els hem proposat alguna manera de fomentar la participació de les dones mitjançant fulles familiars, dos per un o exempcions a l'hora de pagar derrames, s'han posat les mans al cap i han contestat que això era discriminatori per a la resta d'associats. Però com que ara els convé, s'obliden de tots els festers que han pagat de la seua butxaca els permisos d'armes, de totes les associades que no poden participar en la festa amb ple dret i de la resta d'associats, i subvencionen, als que vulguen, part del cost de la participació en l'Alardo. I que conste que a nosaltres ens agrada l'Alardo.

És clar que l'ASJ hauria d'afegir a les seues funcions una altra. A més d'"organizar anualmente en honor de San Jorge la tradicional Fiesta de Moros y Cristianos y conservar las tradiciones basadas en la gloriosa efemérides conmemorada, fomentando cuanto signifique espíritu festero y alcoyano", haurien d'incloure la de "Confecció a mida de vestits per a la participació en les festes de moros i cristians d'Alcoi": Comencen per fer un vestit perquè les dones puguen participar a la manera que ells volen (poquet i sense drets) i que, a més, els impedix la participació plena amb la resta de festers. Quan els interessa retallen l'ordenança i, si no va bé, li fan una pinça perquè la Diana siga mixta. O li donen un poc de vol a la Glòria perquè ja no siga una esquadra, la transformen en formació i, en un vist i no vist, ja poden participar les dones. I és que amb això de fer vestits a mida, estos de l'ASJ, tenen bona mà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Alcoy/Comtat/Foia

Un incendio quema el mobiliario de una casa cercana a la Font Roja

El fuego en la chimenea causa las llamas en la segunda planta de la vivienda situada en la partida...

Éxito en la feria gastronómica "Tapa i Festa"

Éxito en la feria gastronómica "Tapa i Festa"

Unas 12.000 personas consumieron en los 15 establecimientos hosteleros que se instalaron en la...

La Fiesta conquista al turismo

La Fiesta conquista al turismo

Una de las webs de viajes más importantes del mundo posiciona a los Moros y Cristianos entre las...

La Carrasca rechaza el plan para eliminar 750 plataneros en Alcoy

La Carrasca rechaza el plan para eliminar 750 plataneros en Alcoy

Los ecologistas exigen la paralización de la medida hasta que se debata en el consejo de Medio...

La cereza inicia la mejor campaña en 6 años

La cereza inicia la mejor campaña en 6 años

Los productores de la provincia esperan una excelente cosecha, pese a que ha habido alguna merma...

Cocentaina pide 1,3 millones para sus polígonos

Cocentaina pide 1,3 millones para sus polígonos

El proyecto remitido al Consell afecta a las áreas industriales de Les Jovades, Sant Cristòfol y...

Enlaces recomendados: Premios Cine