La sensació amb que ens hem quedat els alcoians després d´aquest episodi de fortes inclemències meteorològiques és que, Alcoi ens cau!

És cert que davant d´un episodi de tempesta amb neu, fort vent i una pluja acumulada podien caure arbres, talús o cases en ruïnes; és normal o almenys previsible.

Amb la gestió de la tempesta algunes coses s´han fet bé, enhorabona sobretot a totes les persones, entitats i voluntaris que han estat treballant per ajudar a minorar els problemes als alcoians i el govern local haurà de reconèixer que també han tingut errors importants i ara una setmana després, és el moment d´analitzar i millorar els protocols per a la següent vegada, que vendrà.

No vull incidir en errors de gestió, ens haguera pogut passar a qualsevol, però si que vull comentar una qüestió a millorar. Hi ha accessos a determinats serveis que cal mantenir "sempre nets" i em consta que no s´ha fet: Centre de Dia de malalts d´Alzheimer, el Centre de Dia i accessos a Novaire i el Centre de Respir de Solroja on fa "faltar" una persona i no es va poder pujar fins el dia següent, molt trist.

Però la veritat és que aquesta forta tempesta ens ha fet veure, a qui no era conscient, la situació de degradació, falta de manteniment i inversions que necessita Alcoi. Podrem especular que si tenim una orografia difícil, peculiar, que la terra és roina, que hi ha molts barrancs, que feia més de vint anys que no patíem una tempesta així; molt bé tot és cert però Alcoi és el nostre poble i això no és excusa.

Que importància pren ara la falta d´inversió en qüestions bàsiques que no s´ha fet en els últims 20 anys. Ara patim les conseqüències de la mala política, la política de fer obres lluidores que donen vots i deixar al caixó les obres necessàries poc rendibles electoralment.

El nombre de desperfectes a la ciutat és innumerable, arbres caiguts per tot arreu, solsides a marges alguns fins i tot reforçats, cases que poden caure altres que han caigut i carrers tallats.

Si la situació era difícil abans de la tempesta amb el Pont de Fernando Reig tallat "13 mesos" que no s´ho creu ningú, l´accés al polígon Santiago Payà en precari ara amb la Beniata tallada Alcoi és un caos. El que ens ha passat a la Beniata era previsible, el govern de Toni Francés va ordenar unes obre de demolició descarnat tota la vessant i no va previndre cap actuació de reforç, esperant a que vinguen diners per fer un projecte que ningú a vist.I quan passàvem amb el vehicle podíem veure o els veïns de la zona ens comentaven que les esquerdes del mur cada vegada eren més grans.

No pot ser que un problema que portem arrossegant ja fa quasi cinc anys com és el clavegueram de la zona del Tossal encara no estiga solucionat i davant les fortes pluges la solució fou bombejar tota la brutícia i deixar-la córrer carrer avall fins al riu. La pudor, comenten els veïns, era insuportable. No puc imaginar fent el mateix pel carrer Isabel La Catòlica, Oliver o Sant Nicolau.

Com deia un eslògan fa anys "La faena ben feta no té fronteres, la mal feta no té futur"

Alcoi necessita una injecció important de diners per mantenir la ciutat i diners per a planificar el futur econòmic i el govern sembla que està inactiu.