Alcoi 9 d´Octubre: País Valencià

13.10.2015 | 18:29
Alcoi 9 d´Octubre: País Valencià
Alcoi 9 d´Octubre: País Valencià

Una vegada passada la festivitat del 9 d'Octubre, solament ens queda fer balanç. Una setmana d'intensa activitat, que va iniciar el dia 3 d'Octubre amb el concert (presentació de disc) de Cavallo & Hugo Mas, en la Casa de Cultura i que ha acabat el dia 11 amb una ruta guiada entorn a la persona d'Ovidi Montllor i conduïda magníficament per Jordi Tormo, Mercè Climent i Miquel Cruz.

En un any significatiu, on els canvis són grans i notoris, tant en el social, polític i reivindicatiu, als Alcoians ens queda molt per dir. Volem ser un referent dins d'un País Valencià, estendard del turisme, la cultura i la indústria dins de l'Estat Espanyol.

El Teatre Calderon ha acollit enguany (a conseqüència d'una decisió d'última hora i a causa de les possibles inclemències meteorològiques) la lectura del manifest institucional, escrit i llegit per l'escriptora alcoiana Mercè Climent. El dia del País Valencià ha servit per a alçar la veu i fer força en temes importants per al nostre territori com l'infrafinançament que pateix la nostra economia i la nostra identitat com a poble, per part del govern central espanyol, o també, per a recordar la distinció de la Generalitat a Raimon i a l'Associació de les víctimes de l'accident de metre a València. Com no podia ser d'una altra manera, Mercè Climent també ha tingut paraules per al gran Ovidi Montllor. En finalitzar la lectura, la Societat Musical Nova d'Alcoi, dirigida per Joan Doménech Calaforra, va interpretar peces de música festera i altres peces musicals, en homenatge a Amando Blanquer i Ovidi Montllor.

El temps ha acompanyat, al final en aquest cap de setmana de la festa valenciana, i la Glorieta ha estat de gom a gom cada dia de mercat de llibres en valencià i productes artesans, donant colorit al nostre parc més emblemàtic i més alcoià. També la primera edició de Marquesina Oberta 2015 ha sigut un èxit. Es va allargar més del temps que s'havia indicat al principi, i les actuacions atreien al públic que passejava pel parc. Per a futurs anys, mirarem d'incorporar, fira de Música en Valencià per a que els artistes, puguen vendre la seua música i alguna barra amb cervesa alcoiana.

Durant aquesta setmana s'han celebrat més de 30 activitats, com a música, titelles, conta-contes, conferències, concerts, demostracions i activitats esportives. Tot açò per a celebrar la festa dels valencians i valencianes en terres alcoianes. Hem pogut tenir fins i tot, desfilant pels carrers d'Alcoi, la Muixeranga de Sueca. Una gran aposta del grup de Dolçainers i Tabaleters de Barxell per a celebrar el seu 25 aniversari.

Per finalitzar, tot aquest periple d'activitats i setmana, es va programar la ruta literària d'Ovidi Montllor, que conjuntament també amb la Societat Protectora d'Animals i Plantes d'Alcoi ha celebrat tallers infantils en la Glorieta per realitzar la cloenda de totes aquestes activitats.

Ha sigut un immens plaer, poder conjugar tota aquesta programació, conjuntament amb els partits polítics que han proposat coses, amb les associacions i entitats que sempre estan presents, al peu del canó, i com no, gràcies als tècnics i funcionaris que fan possible totes les activitats. A tots ells, moltes gràcies. I com dirien en aquest poble; EL PROPER ANY, QUE ENS HO MILLOREN !

Pd: Cal recalcar, que són més les coses que ens uneixen a uns i a altres en aquesta festivitat, que les que ens separen. Però alguns brillen per la seua absència. ( En el social, en allò participatiu i en el cultural )

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Alcoy/Comtat/Foia

Una empresa de productos del hogar compra 10 parcelas del polígono de Tibi

Una empresa de productos del hogar compra 10 parcelas del polígono de Tibi

El Ivace vende 10.152 m2 a la firma DORDIV SL, que ampliará sus instalaciones y generará cinco...

Última tecnología para recuperar el castillo de Barxell

Última tecnología para recuperar el castillo de Barxell

Un estudio con drones permite documentar en 3D el estado de deterioro de la fortaleza medieval

Pepa Prats es elegida presidenta nacional de los Moros y Cristianos con un amplio respaldo

Pepa Prats es elegida presidenta nacional de los Moros y Cristianos con un amplio respaldo

La nueva junta directiva de la Undef tomará posesión el 6 de noviembre y tratará proyectos como la...

Alcoy organiza unas charlas para prevenir el consumo de drogas entre los adolescentes

El ciclo se desarrollará durante el mes de noviembre y está dirigido a los padres con hijos de...

La banda El Deliri de Gorga obtiene el primer premio en el certamen autonómico

La Agrupación Musical El Deliri de Gorga obtuvo el primer premio de la sección cuarta del 38...

Alcoy inicia la cuenta atrás hacia las Fiestas

Alcoy inicia la cuenta atrás hacia las Fiestas

El certamen culinario y los multitudinarios desfiles marcan el arranque del descuento festero

Enlaces recomendados: Premios Cine