El Teatre Calderón d'Alcoi ha fet pública la programació que acollirà la sala durant el primer trimestre de l'any 2015. Fins a 17 activitats es succeiran al Calderón entre els mesos de gener, febrer i març, combinant els diferents gèneres com ara la música, la dansa o els actes socials, però sempre parant especial atenció a les propostes teatrals de primer nivell, depenents totes elles de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi.

Com a estrena de l'any teatral, arribarà al Teatre Calderón el 17 de gener l'obra 'La Mujer de Negro', dirigida i protagonitzada per l'actor Emilio Gutiérrez Caba, qui estarà acompanyat a l'escenari per Ivan Massagué, també un rostre molt conegut per les seues múltiples aparicions a la xicoteta pantalla.

Aquest serà només el tret d'eixida per a una programació variada, que comparteix l'espai del Teatre Calderón a parts iguals entre les propostes professionals (L'Arca de Noè de la Fundació Escolar La Caixa, Potted de La Trócola, Despertaràs Ahir d'Ornitorincs, Casa de Muñecas de Bramant Teatre i Gagfather d'Yllana) i les arribades des de diferents entitats i associacions de la ciutat. A més, també s'ha fet públic un xicotet avanç de la programació de primavera, amb dues cites musicals com són els concerts de Kiko Veneno i Clover.

De nou, la col·laboració de l'Associació d'Amics de la Música d'Alcoi serà clau per cobrir la programació musical. En aquest cas, a ells correspon inaugurar l'any amb el Concert d'Any Nou, què en aquest cas estarà protagonitzat per la 'Astana Philharmonic Orchestra'.

Juntament amb ells, també el Grup de Danses Sant Jordi, l'Orquesta Simfònica Alcoiana, Acovifa, la Sociedad El Trabajo i -per suposat- les bandes de música contribuiran a fer de la programació del Teatre Calderón un exemple de pluralitat i diversitat en la gestió pública dels espais culturals.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament Francesc Agulló ha incidit en la necessitat que els ciutadans d'Alcoi i comarca es senten identificats amb la programació del Teatre Calderón i la facen seua. “Sempre pretenem ser molt respectuosos amb el públic teatral, oferint el bo i millor del que ara es representa arreu de l'Estat, però deixant també un espai important per a les produccions de la nostra gent. A més, pensem que les xifres d'espectadors així ho demostren, consolidant cada vegada més una tendència creada amb una nova gestió que combina qualitat amb diversitat”, apuntava l'edil de Cultura. Si més no, ha volgut remarcar una vegada més la important feina de promoció del teatre que s'ha portat avant amb la baixada generalitzada dels preus per facilitar l'accès al Calderón: “ara més que mai, l'accés a la cultura ha d'estar totalment garantit, així hem volgut assegurar-nos que la gent no deixe de vindre al Teatre dibuixant una graella de preus accessibles que resulta difícil trobar hui en dia a la resta de sales municipals”.

Actualment ja està a l'abast de l'espectador tota la programació del trimestre a la web del Teatre Calderón d'Alcoi, a més també físicament mitjançant els fullets que estan al Teatre, al Centre Cultural i a una gran quantitat d'establiments de la ciutat. Les entrades per la majoria dels espectacles es posaran a la venda en els pròxims dies a través del canal habitual (www.InstanTicket.es).